Дейвънпорт шокирана от победата на Пиронкова



28-06-2011 12:32 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света Линдзи Дейвънпорт не скри изненадата си от победите на Цветана Пиронкова, Марион Бартоли и Доминика Цибулкова вчера. Трите надделяха съответно над Винъс Уилямс, Серина Уилямс и Каролина Вожняцки на осминафиналите на Уимбълдън.

 

„Странно е да видиш как някои от най-големите имена в женския тенис напускат Уимбълдън. Това обаче ще даде шанс на други състезателки да се докажат”, сподели Дейвънпорт.


„Мисля, че Серина Уилямс ще се завърне пак. За Каролина Вожняцки пък Уимбълдън винаги ще бъде огромно предизвикателство, защото тя е по-дефанзивен играч. Въпреки това бе шокиращо да отпадне още на осминафинал. Напрежението върху нея ще е още по-голямо на следващия турнир от Големия шлем. Тази година тя ще има още един шанс за поправка – в Ню Йорк.


Пред Шарапова се открива отлична възможност на Уимбълдън. Тя е много добра форма, след като игра полуфинал на „Ролан Гарос”. Лично аз не съм виждала никой друг да се завърне по този начин, след като е претърпял операция на рамото. Това е много тежка травма, но Шарапова се върна и сега играта й е на изключително ниво”, коментира още Дейвънпорт, която е шампионка от Уимбълдън за 1999-та година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини