Синер заслужи място на големия финал



18-11-2023 18:26 | Tennis24.bg

Яник Синер ще спори за титлата на Финалния турнир на АТП в Торино. На полуфиналите италианецът победи Даниил Медведев (Русия) с 6:3, 6:7(4), 6:1 за 2:29 часа. 

В спор за титлата утре Синер ще срещне победителя от двубоя между номер 1 в световната ранглиста Новак Джокович и номер 2 Карлос Алкарас, които излизат на корта в 22:00 часа.

Синер загуби първите си шест мача срещу Медведев, но сега е в серия от три поредни успеха. Той направи пробив в четвъртия гейм по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част двамата спечелиха подаванията си и се стигна до тайбрек. В него руският тенисист поведе с 4:2 и след 7:4 изравни резултата.

Италианецът доминираше изцяло в третия сет, взе подаването на Медведев два пъти и затвори мача още при първата си възможност.

С баланс от 61 победи и 14 загуби за сезона Синер е само на един мач от спечелване на пета титла в една календарна година за първи път в кариерата си. 22-годишният тенисист е първият италианец, който се класира за финала на сингъл в 54-годишната история на Финалите на АТП.

Ако Синер победи Джокович или Алкарас и вдигне трофея, той ще стане първият италиански победител в надпреварата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини