Синер сложи край на серията от 19 поредни победи на Джокович



15-11-2023 08:40 | Станко Димов

Яник Синер записа една от най-големите победи в кариерата си. Пред родна публика в Торино, италианецът се наложи със 7:5, 6:7 (5), 7:6 (2) над световния №1 Новак Джокович и оглави класирането в „Зелената група“ на Финалите на АТП, макар все още да не е сигурен полуфиналист в надпреварата. 

Местният любимец успя да пробие за преднина 6:5 в първата част, след което сервирайки за сета взе подаването си на 0 и откри резултата. През втората част двамата опоненти сервираха на висота и нямаше точки за пробив. Логично се стигна до тайбрек, в който Джокович се наложи със 7:5 точки, изпращайки развръзката на двубоя във финален сет. 

В него Синер и Ноле си размениха по един брейк и отново се стигна до тайбрек. Синер започна ударно и спечели първите 5 точки, след което затвори двубоя със 7:2 в своя полза. 

„Това е част от процеса. Усещах, че съм много по-уверен във важните моменти“, коментира Синер след победата. „Мисля, че бях много смел и играх интелигентно в ключовите моменти, особено в третия сет. И двамата сервирахме много добре, така че нямаше много възможности пред посрещащия, но когато такива все пак се повяваха, и двамата бяхме на ниво“. 

„Изиграхме двубой на изключително високо ниво“, категоричен е Синер. С успеха италианецът сложи край на серията от 19 последователни победи на Джокович, която започна още с титлата от Мастърс 1000 турнира в Синсинати в края на лятото. За Синер това бе и рекордна 59-та победа за сезона, което е най-добро постижение за италианец в Оупън ерата. Показателите му срещу Топ 10 играчите през сезона също са положителни: 10-5 победи. 

„Мисля, че голямата разлика дойде във важните моменти. В тях той игра с повече кураж и напълно заслужи победата. Аз не бях достатъчно агресивен, достатъчно решителен. Предоставих му възможността да контролира разиграванията“, коментира Джокович. 

В последния кръг от групата Синер ще срещне Холгер Руне, докато Джокович ще играе с резервата Хуберт Хуркач, който замени контузения Стефанос Циципас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини