Родни фенове на Борусия Дортмунд изненадаха Щруф на Sofia Open



Родни фенове на Борусия Дортмунд изненадаха Щруф на Sofia Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-11-2023 12:58 | Tennis24.bg

Известният като заклет запалянко на Борусия (Дортмунд) Ян-Ленард Щруф беше изненадан от родни привърженици на германския футболен отбор. Представители на официалния фенклуб на „жълто-черните“ в България дойдоха в „Арена София“, за да подкрепят германския тенисист в полуфинала срещу британеца Джак Дрейпър. Те опънаха на трибуните 20-метров транспарант с логото на BVB и надпис Bulgaria.

За тяхно съжаление присъствието им не успя да донесе късмет на Щруф, който загуби мача с 3:6, 4:6. Въпреки това 33-годишният германец отдели време да се срещне с футболните фенове, които му бяха подготвили специален подарък – шалче на Борусия, също брандирано с надпис Bulgaria. След като им обеща да отиде с него на следващия мач на „Сигнал Идуна Парк“, Ян-Ленард проведе дълъг приятелски разговор със запалянковците.

Те го поканиха да се присъедини към тях за организираното групово гледане на утрешния мач на любимия им тим срещу Щутгарт в Бундеслигата, но стана ясно, че личното разписание няма да позволи на звездата да се включи.

„Благодаря ви, дойдохте тук заради мен. Благодаря ви за подкрепата, наистина не очаквах. Трогнат съм. Благодаря и за поканата. С удоволствие щях да гледам мача с вас, но утре трябва да пътувам към дома. Това е краят на сезона за мен и честно казано нямам търпение да се прибера. Обещавам на следващия мач да ида с това шалче на стадиона. Гарантирам.“

Запитан дали си спомня макар и краткото българско присъствие в Борусия (Дортмунд) през 2009/2010 г., Щруф веднага се сети за Димитър Рангелов. „О, да! Той дойде от Енерги (Котбус). Помня го.“ Но се оказа, че е забравил гола му срещу Байер (Леверкузен). „Все пак беше доста отдавна“, извини се Ян-Ленард.

За финал тенисистът и футболните фенове се снимаха заедно за спомен с гигантския транспарант, пренесен специално от трибуните в пресцентъра на „Арена София“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини