Шарапова и Азаренка с безмилостни победи



27-06-2011 15:46 | Станко Димов

Две от сочените за фаворити за титлата на Уимбълдън – Мария Шарапова и Виктория Азаренка записаха безмилостни победи в първите осминафинали на турнира. Особено впечатляваща бе четвъртата в схемата Азаренка, която се разправи с Надя Петрова (Русия) за едва 64 минути игра – 6:2, 6:2.

 

Безпроблемната победа на Вика до голяма степен е изненадваща, тъй като до момента Петрова се представяше много силно в турнира. Припомняме, че рускинята не бе загубила сет до сблъсъка си с Азаренка, който се оказа неин последен на Уимбълдън 2011. В следващия кръг състезателката от Беларус ще се изправи срещу Тамира Пашек (Австрия).


Подобен рецитал изнесе и Мария Шарапова. Петата в схемата се наложи над китайката Пън Шуай (№20) с 6:4, 6:2. Интригата в срещата се запази до деветия гейм на първия сет, когато Маша проби за 5:4. След това Шарапова влезе в серия и започна втората част с нов пробив, с който до голяма степен предреши всичко на корта.


Повече от любопитен се очертава съперникът на Шарапова в следващия кръг - Доминика Цибулкова (Словакия).


С победа на осминафиналите се поздрави и Забине Лизицки. Германката се наложи със 7:6 (3), 6:1 над друга от приятните изненади на Уимбълдън 2011 – Петра Цетковска (Чехия).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини