Първа титла за Бен Шелтън



Първа титла за Бен Шелтън
Свързани турнири
Тагове
22-10-2023 13:29 | Tennis24.bg

Бен Шелтън спечели титлата на турнира на твърди кортове в Токио (Япония) от сериите АТП 500 с награден фонд 2 022 700 долара.

21-годишният Шелтън, който е полуфиналист от Откритото първенство на САЩ тази година, победи на финала Аслан Карацев (Русия) със 7:5, 6:1 за 84 минути. Така той завоюва първи трофей в първия финал в кариерата си на турнир от АТП.

"Това означава много за мен и за моя екип. Работим усилено от самото начало, за да изградим моята игра и да спечелим титли в АТП. Напоследък направих някои добри представяния.

Виждате великите шампиони, те печелят титли, не стигат само до финали. Те са в състояние да поддържат нивото си през цялата седмица. Не казвам, че все още съм на това ниво, но да мога да направя една силна седмица, да спечеля пет поредни мача в Токио е наистина специално", каза американецът след успеха.

Шелтън, който в момента е 19-и в световната ранглиста, ще се придвижи още по-напред в новата класация в понеделник. Той е вторият пореден американец, който печели трофея след Тейлър Фриц през 2022-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини