ЦИК си изми ръцете със столичната избирателна комисия



ЦИК си изми ръцете със столичната избирателна комисия
Свързани турнири
13-10-2023 16:26 | Tennis24.bg

Централната избирателна комисия направи официално изявление, след като върху нея падна вината за проваленото домакинство на турнира от сериите АТР 250 София Оупън в началото на следващия месец. Столицата беше принудена да откаже провеждането на надпреварата, тъй като „Арена София“ е ангажирана с преброяването на бюлетините за евентуалния балотаж за местните избори, който трябва да се проведе на 5 ноември. ЦИК прехвърли вината за отказаното домакинство върху Столичната общинска избирателна комисия.

 

Очакванията бяха турнирът в София да предизвика голям интерес сред феновете на тениса в България. Още повече, че най-добрият ни тенисист Григор Димитров прави фурор с представянето си в Шанхай, а редица от най-добрите играчи в света щяха да пристигнат за участие в столицата. По-рано днес националът за Купа Дейвис Димитър Кузманов обяви, че Българската федерация по тенис е направила всичко възможно за провеждане на турнира, но не е срещнала разбиране от избирателната комисия за преместване броенето в друга зала.

 

"Българската тенис федерация поиска становището на Централната избирателна комисия (ЦИК) дали в „Арена София“ ще има възможност да се проведе международния тенис турнир "София Оупън" в периода 4-11 ноември, което съвпада с балотажа на местните избори на 5 ноември. ЦИК препрати писмото към Столичната общинска избирателна комисия, тъй като тя е компетентна и определя местата за приемане на книжата от секционните избирателни комисии след края на вота", пише в позицията на ЦИК.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини