Петима българи се класираха за втория кръг в Пазарджик



04-10-2023 17:28 | Tennis24.bg

Българите Никола Колячев, Антъни Генов и Пламен Милушев се класираха за втория кръг на втория пореден международен турнир на червени кортове за мъже от веригата на ITF в Пазарджик с награден фонд 25 хиляди долара. Надпреварата се провежда при много добра организация и условия на кортовете на ТК „Фаворит". 

Така те се присъединиха към Симон Антони Иванов и Габриел Донев, които започнаха с победи вчера.

Участващият с "уайлд кард" Колячев елиминира преминалия през квалификациите свой сънародник Михаил Иванов с 6:4, 6:2 и за място на четвъртфиналите той ще се изправи утре срещу №8 Ерик Ваншелбойм (Украйна).

Квалификантът Антъни Генов пък елиминира участващия с "уайлд кард" национален шампион на открито от този сезон Вардан Манукян с 6:3, 6:1, а следващият му съперник ще бъде №2 Клеман Табюр (Франция), който миналата неделя спечели първия турнир в Пазарджик от същия ранг.

Друг квалификант Милушев се наложи над Яша Шайрих от Полша след 3:6, 7:6(6), 7:5 за 2:39 часа игра. Българинът навакса сет и изоставане с пробив на два пъти във втория сет при 0:2 и при 3:4, за да стигне до обрат. Той ще играе срещу четвъртия в схемата Дамиен Венгер от Швейцария.
Националът Янаки Милев, финалист в първия турнир на ITF в Пазарджик през миналата седмица, отпадна след поражение от поставения под №1 Николас Давид Йонел (Румъния) с 2:6, 3:6.

Междувременно шест българи се класираха за четвъртфиналите на двойки.
Александър Донски (България) и Знонимир Бабич (Хърватия) победиха Максим Хорозов (България) и Максуел Бенсън (САЩ) с 6:4, 7:5.

Антъни Генов и Алваро Буено от Испания се наложиха с 4:6, 7:6(4), 12-10 над Андрей Чепельов и Денис Клок от Русия.

Вчера за четвъртфиналите се класираха още две български двойки - Пламен Милушев/Вардан Манукян и Борислав Кирилов/Ерик Владимиров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини