Иван Иванов постигна нова убедителна победа и се класира за осминафиналите



27-09-2023 14:12 | Tennis24.bg

Иван Иванов се класира убедително за осминафиналите на сингъл при юношите на Европейското лично първенство до 16 г. Парма (Италия). 

Поставеният под №7 в схемата на сингъл при юношите Иванов победи с 6:3, 6:1 Хиде Схунмакерс от Нидерландия. 14-годишният българин стартира вчера с успех с 6:2, 6:2 над Джоузеф Мазингам от Великобритания.

По-късно днес Иван Иванов и Александър Митев ще играят на осминафинал в турнира на двойки. Българите ще срещнат Паоло Анджели и Гаспер Матияшич от Словения.

Преди малко започна срещата на Росица Денчева от 1/16-финалите на сингъл при девойките. Поставената под №3 Денчева играе срещу Дария Бибанина от Финландия. В първата си среща Роси разгроми с 6:0, 6:1 Александра Панайотиду от Гърция.

По-късно днес поставената под №4 Елизара Янева ще играе срещу Каролина Гаспарини от Италия. На старта Янева победи с 6:2, 7:5 Соня Депешова от Словакия.

Също днес Денчева и Янева ще играят на осминафинал в турнира на двойки при девойките. Поставените под №1 в схемата българки ще се изправят срещу Александра Панайотиду и Мирто Проимаки от Гърция.

Треньори на българчетата са Владислав Матеев и Христоско Атанасов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини