Алекс Лазаров: Цяло чудо е, че съм на корта



14-09-2023 22:11 | Tennis24.bg

След като претърпя операция преди четири месеца заради скъсан ахилес, Александър Лазаров заяви, че е готов за игра. Той очаква с нетърпение двубоя срещу Казахстан за Купа "Дейвис". Лазаров даде интервю за сайта на Българската федерация по тенис. 

- Как си физически след контузията?
- Чувствам се много добре. Няма как да съм на 100 процента, но са минали едва четири месеца от операцията. Цяло чудо е, че съм на корта, че мога да тренирам и да помагам на момчетата. Ще дам всичко от себе си, защото с това нещо се занимавам цял живот. Само аз и най-близките ми знаят какво съм дал. Надявам се да бъде достатъчно, за да се поздравим с победата.

- Готов ли си за игра?
- Готов съм. Мисля, че ще се справя, независимо срещу кой ще играя. Психически успях да се запазя на най-високо ниво. Дори надградих някой неща. Най-важно е как си чувствам крака. Ако физически се чувствам добре, то другото е лесно.

- Какво е настроението в отбора преди този мач?
- Ние сме задружен и млад отбор. Винаги се опитваме да се смеем повече. Няма проблеми и напрежение между нас. Валентин Димов е страхотен като капитан. Кирил Симеонов се грижи добре за кондиционната подготовка, Любомир Панев с разпускането. Не сме от вчера заедно и всичко е супер.

- По ранкинг Казахстан е фаворит. С какво можем да ги победим?
- По ранкинг сме виждали през годините много хора извън първите 100, 200, 300 да бият много изявени състезатели. Вчера Канада победи Италия като гост с играчи между 150 и 200 в световната ранглиста. Ние сме си вкъщи. С хората, който се надявам да ни подкрепят, би трябвало да се получи страхотна атмосфера.

- Клей настилката ли е голям плюс за нас?
- Да, особено срещу Бублик, защото това му е най-неприятната настилка. Има вероятност и психически да не е на ниво, защото той е лабилен. Мисля, че срещу него дори ще бъде с една идея по-лесно, отколкото срещу втората им ракета.

- Какво ще кажеш на публиката, която се надяваме да ви подкрепи?
- Да ни подкрепят, защото мисля, че много малко хора осъзнават, какво сме постигнали и в каква група се намираме. Бяхме свикнали да сме или втора, или трета група и евентуално първа група. А сега имаме шанс да стигнем до Световната група. Надявам се хората наистина да оценят това което правим, защото сме си дали живота, сърцето и душата за този отбор.

Жребият за мачовете между България и Казахстан ще бъде изтеглен в петък (15 септември) в 12.00 ч. също в БНТЦ. Срещите на 16 септември (събота) ще започнат в 12.00 часа, а на 17 септември (неделя) в 11.00 часа. Входът за зрители е свободен до запълване на капацитета на трибуните. Всички срещи ще бъдат предавани на живо по БНТ 3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини