Сабаленка: Важно е да завърша годината като №1



Сабаленка: Важно е да завърша годината като №1
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-09-2023 15:26 | Tennis24.bg

Арина Сабаленка не успя да увенчае отличния си сезон с титла от US Open, но в понеделник състезателката от Беларус ще получи утешителна награда - първото място в ранглистата.

Сабаленка ще изпревари Ига Швьонтек, въпреки че отстъпи на Коко Гоф на финала в Ню Йорк.

"Може би това е причината да не съм супер депресирана в момента. Със сигурност ще си сипя едно питие тази вечер, ако не е твърде неудобно да го изрека. Да, спортисти сме, но понякога и ние пием. Не много обаче", заяви 25-годишната Сабаленка след края на двубоя с Гоф.

Тенисистката от Беларус бе поставена под номер 2 в Ню Йорк и загуби само един сет по пътя към финала, който започна със сет в нейна полза след три пробива. Американката обаче направи обрат и Сабаленка остана на второ място.

"Мислех твърде много и пропусках доста топки, въпреки че те не бяха лесни. Нямах право обаче да греша по този начин. Говоря за непредизвиканите грешки във втория сет и така нататък. Тогава й дадох вяра, че може да спечели", каза още тя.

"Важно е да завърша годината на първо място, а не да се кача на него за една седмица. И преди съм била лидер в ранглистата, но този път искам да съм там и в края на сезона. Това ме мотивира", завърши тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини