Домашен триумф за Коко Гоф на US Open



Домашен триумф за Коко Гоф на US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-09-2023 08:08 | Tennis24.bg

Американката Коко Гоф победи с 2:6, 6:3, 6:2 поставената под номер 2 Арина Сабаленка на финала на US Open. Така тя спечели първата си титла на домашния турнир от Големия шлем и първа за американките от тази на Слоун Стивънс през 2017.

Сабаленка взе първия сет за 40 минути, но след почивката направи твърде много непредизвикана грешки. Така тя не успя да стигне до втора титла за годината, която започна с триумф на Australian Open.

Сабаленка проби подаването на Гоф още на старта на мача след две непредизвикани грешки на американката. Беларускинята също не успя на собствен сервис в четвъртия гейм след две двойни грешки и една непредизвикана, но след това взе четири безответни гейма за крайното 6:2.

Сабаленка заяви преди мача, че очаква "различна тенисистка" от тази, която победи в Индиън Уелс, а беларускинята получи точно това в остатъка от двубоя. Американката отрази две разигравания за пробив на старта на втория гейм и започна големия обрат. Тя разиграваше Сабаленка по корта и умората доведе до двойна грешка в четвъртия гейм, стигнала до пробив за представителката на домакините за аванс и в последствие равенството в сетовете.

В третата част Гоф започна с пробив и записа още един в третия гейм, печелейки четири поредни до 4:0. Сабаленка взе медицинско прекъсване в петия гейм заради болки в бедрото на левия крак, но травмата не бе сериозна и тя върна един пробив още в следващия гейм.

Гоф, само на 19 години, обаче не изпадна в паника. Тя стигна до нов брейк в седмия гейм и в следващия довърши Сабаленка в стил след 40:0 и първи мачбол. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини