Джокович: Не мисля за рекорди, а за трофея



09-09-2023 14:30 | Tennis24.bg

Новак Джокович оставя настрана мислите за рекорди и е напълно съсредоточен върху предстоящия финал на US Open срещу Даниил Медведев. Тази нощ сърбинът надви американеца Бен Шелтън с 6:3, 6:2, 7:6(4) и се класира за десети път в кариерата си на финал в Ню Йорк.

Ако спечели в неделя срещу Медведев, Джокович ще изравни абсолютния рекорд на Маргарет Корт от 24 титли в Големия шлем. Австралийката има 11 титли в съвременната ера и 13 преди нейното начало през 1968.

"Не мисля много върху историята, защото в миналото съм се опарвал от това. Мисълта, примерно, че съм на 21-и финал, вече ми е играла лоша шега и съм се представял под нивото ми", заяви Джокович след края на мача срещу Шелтън. 

"Не искам това да се случи отново. Просто се старая да бъда максимално концентриран върху играта ми в неделя и да се подготвя тактически за мача.

"В Лондон почти стигнах до тази граница от 24 титли, но загубих срещу по-добър съперник (Карлос Алкарас). Хубаво е, че всеки турнир за Големия шлем ми дава нова възможност да изравня рекорда. Не мисля много за това, но знам, че е възможно да се случи. Гордея се от постиженията ми до момента".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини