България отново ще бъде без Григор Димитров за Купа Дейвис



05-09-2023 22:46 | Tennis24.bg

Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава за мача срещу Казахстан от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис". България ще бъде домакин на срещата от световното отборно първенство за мъже на 16-17 септември в София. Двубоят ще се играе на клей на ОББ Български национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина. Мачовете на 16 септември (събота) ще започнат в 12.00 часа, а на 17 септември (неделя) в 11.00 часа. 

В тима са включени Димитър Кузманов (№191 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№391), Пьотр Нестеров (№733), Александър Донски (№788) и Янаки Милев (№561).

Първите четирима класираха отбора ни в Световна група I, печелейки категорично с 3-1 победи като гост на Нова Зеландия. За участие като част от разширения състав на националния тим е поканен Илиян Радулов (№6 в световната ранглиста за юноши).
Отборът ще се събере на лагер от 11 септември в БНТЦ.

До 24 часа преди началото на срещата могат да бъдат направени две промени в състава.

Асистенти на Валентин Димов ще бъдат кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

В отбора на България за пореден път няма да бъде Григор Димитров, чийто мениджър Георги Стоименов в писмо уведоми капитана на отбора Валентин Димов, че решението за неучастие идва като „резултат на оценката на неговия технически екип за неговата програма до края на годината".

Неучастието на Григор Димитров означава, че той няма да играе за България и на олимпийските игри в Париж догодина.

Първа ракета на Казахстан е Александър Бублик №29 в световната ранглиста. Тимофей Скатов е № 125 в света, а Михаил Кукушкин е № 246. На двойки Казахстан разчита на Александър Недовесов № 46 двойки и Андрей Голубьов № 66 двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини