Супертурнирът в София с награден фонд $750 000



25-06-2011 14:39 | Станко Димов

Домакинството на София на последния за сезона турнир от WTA бе официално потвърдено и от женската тенис асоциация. Припомняме, че столицата на България ще приеме т.нар. „Турнир на шампионите”, с който на практика се слага край на тежкия сезон. Надпреварата ще се провежда в „Арена София” в интервал на 3 години (2012, 2013, 2014) и ще бъде с награден фонд от $750 000.

 

В „Турнира на шампионите” участие взимат състезателки, които са спечелили титла през сезона, но нямат ранкинг за TEB-BNP Paribas WTA Championships, който от тази година ще се провежда в Истанбул (еквивалент на финалния Мастърс при мъжете). Организаторите предвиждат 2 участнички да получат „уайлд кард”, а президентът на родната федерация Стефан Цветков вече потвърди, че едната покана ще бъде за първата ни ракета Цветана Пиронкова.


Този ноември „Турнирът на шампионите” ще бъде за трета последна година в Бали, Индонезия, след което ще се премести за 3 сезона в София. В първото си издание победител стана Араван Резаи, а миналата година титлата взе Ана Иванович.


„Развълнувани сме, че „Турнира на шампионите” ще се провежда в красив град като София. Минаха 22 години, откакто WTA провеждаше турнир в България, затова псега преед нас се открива невероятна възможност да покажем на феновете в София звездите от новата генерация на женския тенис”, коментира Стейси Аластър, президент на женската тенис асоциация (WTA).


„Щастливи сме и се гордеем, че WTA избра България и София за домакин на един от най-престижните турнири за годината”, коментира от своя страна главата на родната тенис федерация Стефан Цветков.


„Това ще бъде най-голямата тенис проява, която някога се е провеждала в страната ни. За нас това ще бъде отличен шанс да рекламираме нашата страна. Ще направим всичко възможно, състезателките и феновете на тениса в България да имат една незабравима седмица”, каза още Цветков.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини