Девойките до 18 г. се класираха на финал на Европейското отборно първенство



08-08-2023 19:08 | Tennis24.bg

Националният отбор на България за девойки до 18 г. се класира за финала на Европейското отборно първенство в Гранвил (Франция). Нашите момичета се наложиха убедително над Франция с 3:0 победи.

В първата среща на сингъл Росица Денчева направи обрат и се наложи с 5:7, 6:1, 7:6(6) над Астрид Лю Ян Фун. Денчева показа страхотен характер и спаси мачбол при 5:6 точки в тайбрека на третия сет.

След това Ива Иванова победи с 6:1, 7:6(5) Сара Илиев. Иванова успя да навакса пасив от 3:5 и да спаси сетбол във втория сет.

В срещата на двойки Ива Иванова и Александра Габровска спечелиха със 7:6(4), 2:6, 11-9.

Вчера българките се наложиха над Италия с 2:1 победи.

Така утре България ще играе във финала срещу отбора на Словакия. Словачките разполагат с изключително силни тенисистки в лицето на №3 в световната ранглиста Рената Ямричова и №15 Нина Варгова.

България е в състав Ива Иванова (ТК "Черно море Елит", гр.Варна), Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) и Александра Габровска (ТК "Каратанчева", гр. София) с капитан Велиан Бакалов.

България защитава титлата си от миналата година, спечелена тогава от Денислава Глушкова, Михаела Цонева и Дария Великова с капитан Михаил Атанасов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини