Шиникова победи №4 в схемата на турнир в Барселона



01-08-2023 22:42 | Tennis24.bg

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на турнира на твърда настилка в Барселона (Испания) с награден фонд 60 хиляди долара. 

Националката на България за "Били Джийн Къп", която премина през квалификациите след два поредни успеха, елиминира в първия си мач от основната схема четвъртата поставена Ариане Хартоно (Нидерландия) с 6:0, 6:7(5), 7:6(5). Срещата продължи 2 часа и 32 минути.

Шиникова сервираше за мача при 6:5 в своя полза във втория сет, но допусна пробив в 12-ия гейм, след което загуби и тайбрека, позволявайки на Хартоно да изравни резултата. В третата част българката преодоля пасив от 0:2 и 3:4, а в тайбрека поведе с 5:2. Нидерландката успя да изравни, но след нови две спечелени разигравания Изабелла успя да затвори мача.

С този успех Шиникова заработи 13 точки за световната ранглиста, а в следващия кръг ще играе с представителката на домакините Ева Гуереро Алварес.

Друга националка Лия Каратанчева записа победа и загуба в квалификациите и не успя да да се класира за основната схема.

Шиникова и Каратанчева ще играят на двойки срещу водачките в схемата Деспина Папамихаил (Гърция) и Хеоргхина Гарсия-Перес (Испания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини