Винъс Уилямс поиска реванш от Пиронкова



24-06-2011 19:23 | Николай Драгиев

Петкратната шампионка Винъс Уилямс се класира за четвърти кръг на Уимбълдън с лесна победа в два сета над Мария Хосе Мартинес Санчес - 6:0, 6:2.

23-ата поставена Уилямс нямаше проблеми в цялата среща и завърши само за 62 минути игра. Това обаче й отрежда мач с Цветана Пиронкова, която я отстрани в миналогодишното издание на турнира.

Тогава Пиронкова стана едва втората състезателка извън топ 30, която побеждава Винъс на трева. Освен всичко Пиронкова минава за неудобна на Винъс още, откакто я победи преди години на Australian Open.

"Чувствам се добре и се радвам, че съм във форма за втората седмица от турнира. Сега ще имам няколко дни за почивка," заяви Уилямс.

"Миналата година не бях в най-добрата си форма, но тази година ще опитам да играя по различен начин и да се справя по-успешно, отколкото в предишния ни мач," коментира Уилямс по повод на новия сблъсък с Пиронкова.

Интересното е, че през тази година Уилямс е играла само още и на Australian Open, където пак се контузи.

На Уимбълдън обаче, Винъс има повече от впечатляваща статистика - 71 победи и 9 загуби.

Пред нея са Мартина Навратилова със 120, Крис Евърт с 96 и Щефи Граф със 74. Последната титла на Уилямс в Лондон е от 2008-а, а година по-късно тя отстъпи на сестра си Серина.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини