Три за щастие



Три за щастие
24-06-2023 08:46 | Tennis24.bg

Чудесата в живота съществуват само за тези, които наистина вярват в тях. И героите в следващата история са именно такива хора, макар те изобщо да не се описват по този начин. Бившият баскетболен съдия Радослав Дяков и неговата съпруга Бетина са пример как никога не трябва да се отказваш от мечтите си и независимо от трудностите, трябва да продължиш да се бориш. Но нека започнем от началото…
 
Радослав и Бетина официално стават семейство през 2017 г., а преди три години и половина се ражда и техният първи наследник – Никола. Както и много двойки, двамата след време започват да мислят и за второ дете. Каква обаче е изненадата им, когато миналата година разбират, че Бетина е бременна… с тризнаци.

Щастието и страхът изведнъж започват да се преплитат силно, тъй като се оказва, че те са еднояйчни, а това носи риск, както за бебетата, така и за майката.  Няколко лекари дори препоръчват да се направи аборт, но двамата просто не могат да се решат на тази тежка стъпка.
 
„Ние приехме това като някакъв дар от Бога и съдба, затова решихме да ги оставим докрай“, споделя Радослав.
 
И така, тази пролет, с помощта на докторите в „Шейново“, на бял свят се появяват Теа, Андреа и Мария. Те обаче се раждат преждевременно – още в седмия месец, и в продължение на 79 дни са в кувьоз. Семейството преминава и през това изпитание и от няколко дни бебетата вече са вкъщи при родителите си и баткото Никола.

Раждането на еднояйчни тризнаци е истински феномен, като според някои статистики това се случва веднъж на 200 милиона случая или дори повече. В България последният известен такъв е от 2012 г. във Враца, след като преди това не е имало подобен от 25 години.
 
Предизвикателствата за семейство Дякови обаче тепърва предстоят. „Ясно е, че ще е много трудно, ние сме обикновено семейство. Три бебета наведнъж плюс баткото е голямо предизвикателство“, споделя Радослав, но и двамата с Бетина и за миг не съжаляват за решението си.

Макар да признава, че трудно се справят финансово, посланието, което той иска да отправи към останалите, е друго: „Не искаме да просим пари. Искам да дадем добър пример и да знаят хората, че всичко е възможно и да не се отказват. Няма невъзможни неща“, категоричен е гордият татко.
 
Ние в Tennis24.bg обаче вярваме, че истории като тази на Радослав, Бетина, Никола, Теа, Андреа и Мария си заслужава да бъдат разказани и да бъдат за пример. Ако тяхната ви е трогнала поне малко, подкрепете ги. Но и да не го направите, не това е най-важното. Просто помнете, че не трябва да спирате да се борите за мечтите си и че три наистина носи щастие.

BG10UNCR70001522757882
Радослав Сийков Дяков

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини