Джокович си подпечата двубой с Григор Димитров



Джокович си подпечата двубой с Григор Димитров
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-05-2023 23:31 | Tennis24.bg

Новак Джокович се наложи неочаквано трудно над аржентинеца Томас Мартин Ечевери със 7:6 (5), 6:2 на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим с награден фонд от 7,7 милиона евро.

Така сръбският шампион ще играе в третия кръг кръг срещу най-добрия българин Григор Димитров, който по-рано през деня постигна успех над швейцареца Стан Вавринка в два сета.

Джокович не беше играл никога срещу 23-годишния Ечевери, който е под номер 61 в света и началото му бе много трудно, като латиноамериканецът поведе с 2:0 след пробив още в първия гейм. Сърбинът все пак се съвзе от мощната игра на двуметровия съперник и успя да върне пробива за 3:3. Той имаше две възможности да затвори първия сет при 5:4, но Ечевери спаси и двата сетбола и стигна до заслужен тайбрек. В него дори аржентинецът поведе с 5:3, но последните 4 точки бяха за Джокович.

Във втория сет Новак Джокович поведе бързо с 2:0, след това направи още един пробив за 5:2, като след това затвори мача на свой сервис.

До момента Джокович и Григор Димитров са изиграли 11 мача помежду си, като сърбинът е спечелил 10 от тях, а българинът спечели веднъж - на Мастърс 1000 в Мадрид преди десет години в три сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини