Рафаел Надал отказа участие и в Барселона



Рафаел Надал отказа участие и в Барселона
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-04-2023 13:12 | Станко Димов

Рафаел Надал няма да вземе участие на започващия идната седмица турнир на червени кортове в Барселона, който е от категория АТП 500. В петък испанецът не е успял да издържи последния фитнес тест и ще трябва да отложи завръщането си на корта.

Припомняме, че Надал получи контузия на бедрото на левия крак по време на участието си на Откритото първенство на Австралия, което той напусна още във втория кръг. Първоначалните информации бяха, че тенисистът ще почива между 6 и 8 седмици, но техният брой набъбна до 13 – почти двойно повече!

„Барселона е специално място за мен. Имам много спомени от тенис клуба там, а да играеш у дома винаги е уникално усещане. Все още не съм готов да се завърна в състезателен режим. Пожелавам много успех на моя приятел Давид Ферер (турнирен директор) и неговия екип. Сигурен съм, че ще постигнат големи успехи на всички нива“, сподели Надал. 

Така Рафа ще се надява да се завърне на корта за Мастърс 1000 турнирите в Мадрид и Рим, където да натрупа игрова практика преди голямата цел – „Ролан Гарос“. Миналата година Матадора също пропусна Монте Карло и Барселона, изигра общо 5 мача в Мадрид и Рим, след което спечели за 14-ти път „Ролан Гарос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини