VS Sport Open отново ще събере най-добрите любители на тенис празник в Бургас



09-04-2023 14:59 | Tennis24.bg

Третото издание на станалия традиционен турнир по тенис за любители VSSport Оpen ще се проведе между 6 и 8 май на кортовете на ТК Ника в бургаския квартал "Сарафово".

За трета поредна година организаторите ще съберат едни от най-добрите любители от цяла България за надпреварата, която се очертава да е изключително интересна. Участие ще вземат 78 любители на тениса. 

Турнирът ще бъде разделен в две категории - екстра и любители. В екстрата основен фаворит ще бъде Иван Притъргов, който спечели титлата в първите две издания на турнира. Общо, в по-силния формат участие ще вземат 32 състезатели. Форматът при любителите ще бъде също 12 групи по 4. Там местата вече са почти запълнени, а битката ще бъде непредсказуема.

"Ние, като хора, които живеят със спорта се радваме, че турнирът ни се превърна веднага в празник още от първото си издание. Лично аз се надявам отново да се получи празник. В последните години в Бургас и региона аматьорският тенис се развива с големи темпове. Правим турнира вече трета година и нашата амбиция е всяко следващо издание да бъде по-интересно. Очакваме няколко интересни имена от спортните среди да вземат участие на турнира, като в близките дни ще обявим и техните имена", коментира един от организаторите Светослав Вичев пред Tennis24.bg.

През миналата година след интригуващи мачове, при аматьорите Иван Притъргов отвя конкуренцията, а при любителите над всички беше Христо Петров.

Сайтът Tennis24.bg е медиен партньор на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини