Адриан Андреев с драматичен успех на старта на Чаланджър в Унгария



Адриан Андреев с драматичен успех на старта на Чаланджър в Унгария
Свързани играчи
Тагове
14-03-2023 15:00 | Tennis24.bg

Адриан Андреев се класира за втория кръг на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Секешфехервар (Унгария) с награден фонд 36 хиляди евро. Поставеният под номер 5 Андреев надделя над австрийския квалификант и бивш номер 68 в световната ранглиста Гералд Мелцер с 6:7(4), 6:3, 7:6(2) след три часа игра.

21-годишният Андреев, който е 204-и в класацията на АТП, на два пъти пропиля пробив аванс в първата част, включително и сетбол при 5:4 гейма и собствен сервис. В тайбрека левичарят Мелцер реализира обрат от 1:3 точки и поведе в резултата.

Във втората част българинът дръпна с 4:1 и този път запази предимството си, за да изравни резултата. Решаващият трети сет премина без пробиви, а в тайбрека Андреев взе шест от първите седем разигравания и с това си осигури победата.

Българинът заработи 4 точки за световната ранглиста и 600 евро, а за място на четвъртфиналите ще играе срещу победителя от мача между квалификанта Мирза Башич (Босна и Херцеговина) и получилия "уайлд кард" представител на домакините Петер Файта.     

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини