Тейлър Фриц спечели домашния турнир в Делрей Бийч



Тейлър Фриц спечели домашния турнир в Делрей Бийч
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-02-2023 10:47 | Tennis24.bg

Тейлър Фриц спечели титлата от турнира на твърда настилка от сериите АТП 250 в Делрей Бийч, САЩ с награден фонд от 642 735 щатски долара.

Във финала поставеният под номер 1 в схемата и номер 7 в света Фриц се наложи с 6:0, 5:7, 6:2 над сърбина Миомир Кецманович и завоюва пета титла в кариерата си. Така 25-годишният американец остава с пълен актив от пет победи в пет мача във финали в кариерата си.

Още в първия сет Фриц даде заявка, че е излязъл с ясната мисъл за победа. Американецът не даде нито гейм на Кецманович и поведе след 25 минути.

Ситуацията на корта се измени във втория сет, в който Кецманович успяваше да удържа подаванията си. Сърбинът спаси две възможности за пробив при 4:3 гейма, както и мачбол при 5:4 гейма в полза на Фриц и изненадващо на свой ред стигна до брейк за 6:5 гейма при първата си възможност в мача.

Въпреки моментното колебание, в третия сет Фриц успя да се върне към играта си от откриващите минути на двубоя и след нови два пробива стана първият играч от топ 10, който печели турнира в Делрей Бийч в 31-годишната му история.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини