Григор Димитров ще играе и на двойки в Ротердам



08-02-2023 15:19 | Tennis24.bg

Григор Димитров ще бъде партньор на двойки с французина Никола Маю на АТП 500 турнира в зала в Ротердам, който започва следващата седмица. През 2018 година българинът игра финал в надпреварата на единично, но го загуби от Роджър Федерер. Жребият за индивидуалните мачове ще се тегли в петък. 

„Върнах се в Париж и се заминавам за Ротердам в петък. Ще играя с Григор Димитров“, разкри самият Маю. Двамата за първи път ще си партнират. 

Французинът е бивш №1 в света на двойки, но в момента не е в най-добрия период в кариерата си. Никола Май имаше да защитава много точки от турнира в Монпелие, където преди година спечели титлата на двойки. Той трябваше да си партнира със сънародника си Пиер-Юг Ербер, който обаче се контузи. Следващият му партньор бе Вашек Поспишил, но и канадецът се отказа се отказа в последния момент заради контузия на лакътя.

Димитров пък първоначално беше заявил за участие и надпреварата в зала в Монпелие тази седмица, но впоследствие размисли и ще се върне на корта идната седмица в Нидерландия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини