Джокович за контузията си: Не ми пука дали ми вярват



24-01-2023 10:46 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, след като в понеделник победи с убедителното 6:2, 6:1, 6:2 Алекс Де Минор. Сърбинът изигра страхотен двубой, в който летеше по корта, което предизвика много дискусии дали изобщо Ноле е контузен, както твърди от началото на турнира, или преувеличава. 

На пресконференцията след успеха вчера Джокович бе помолен от сръбски журналисти да коментира темата с контузията си. 

„Оставям съмненията на тези хора – нека се съмняват. Само моите контузии се поставят под въпрос. Когато други играчи са контузени, тогава те са жертви. Когато аз съм контузен излиза, че се преструвам. Много е интересно…Не смятам, че трябва да доказвам нещо на някого“, каза Джокович пред сръбските журналисти в Мелбърн. 

„Имам ядрено-магнитен резонанс, ултразвук и всичко останало, както преди 2 години (отново имаше контузия в Австралия), така и сега. Дали ще ги публикувам в социалните медии зависи от това как се чувствам. Може би ще го направя, може би не“. 

„Наистина не ме интересува какво мислят и казват хората. Забавно е, интересно е да се види как ще продължи темата с травмата ми, в сравнение с други играчи, когато са били контузени. Но аз съм свикнал с това и то просто ми дава допълнителна сила и мотивация. Така че им благодаря за това“. На четвъртфиналите Джокович ще срещне Андрей Рубльов, срещу когото води с 2-1 победи в преките двубои. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини