Рубльов отрази два мачбола и очаква на четвъртфиналите Джокович или Де Минор



23-01-2023 10:16 | Tennis24.bg

Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на Australian Open, след като победи Холгер Руне в пет сета – 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (9) за близо три часа и 40 минути здрава битка.

Руснакът първи стигна до пробив в мача, преди Руне да го върне. Нов брейк на сметката на Рубльов обаче му позволи да сервира за сета и той не пропиля своя шанс. Ролите във втория сет се размениха и младият датчанин направи един брейк, който му бе достатъчен за изравняване на частите. Рубльов отново се показа напред в резултата, преди Руне да възстанови паритета. Петият сет бе най-качествен и оспорван. 19-годишният Руне поведе с пробив и 4:1, но сервирайки за място в следващата фаза при 5:3 се пропука.

Рубльов спаси два сетбола при 6:5 в полза на съперника, за да вкара срещата в решителен тайбрек до десет точки. Руне поведе с 5-0 и водеше със 7-3, преди руснакът не само да изравни точките, но и да получи два мачбола при 9-7. Първата точка бе спасена от Руне със сервис, а при втората датчанинът направи страхотен минаващ удар от бекхенд. Рубльов отново дръпна в резултата, а след това късметът му се усмихна, когато топката удари мрежата и попадна неспасяемо в половината на скандинавеца.

Рубльов направи 22 аса и едва четири двойни грешки, като отрази 12 от 17-те възможности за пробив пред Руне. Той приключи с 58 уинъра и 44 непредизвикани грешки, докато съперникът бе с отрицателен баланс – 44 уинъра и 60 непредизвикани.

В спор за място на първи полуфинал от Шлема в кариерата Рубльов ще играе с победителя от мача между деветкратния шампион Новак Джокович и представителя на домакините Алекс Де Минор.

20-годишният дебютант в Мелбърн Бен Шелтън достигна до първия си четвъртфинал в турнирите от Големия шлем след успех над сънародника си Джей Джей Уулф с 6:7(5), 6:2, 6:7(4) 7:6(4), 6:2. Левичарят Шелтън пласира 23 аса за победата.

"Досега турнирът се развива за мен като приказка. Мачът беше много тежък. Инициативата на няколко пъти премина от мен при него и обратното. Опитвах се да бъда енергичен и смел. Радвам се, че нещата се получиха толкова добре в петия сет", коментира Шелтън.

Той ще срещне спечелилия срещата между Томи Пол (САЩ) и Роберто Баутита-Агут (Испания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини