Станаха ясни всички четвъртфинали при дамите



23-01-2023 09:53 | Tennis24.bg

Полякинята Магда Линет успя да преодолее два ранни пробива в първия сет и в крайна сметка елиминира 4-ата в схемата при жените на Откритото първенство на Австралия Каролин Гарсия със 7:6 (3), 6:4. За Линет тази победа означава и първо участие на четвъртфинал в турнир от Големия шлем.

Нейната следваща съперничка ще бъде чехкинята Каролина Плишкова, която в друг мач от четвъртия кръг елиминира Чжън Шуай (Китай, номер 23 в схемата на турнира) с 6:0, 6:4. Чехкинята Плишкова се нуждаеше от 55 минути едва, за да стигне до този резултат. И показа, че китайката е удобен противник за нея, тъй като записва осма победа в осем мача.

Номер 5 в схемата Арина Сабаленка (Беларус) също отива на четвъртфинал, отстранила 12-ата Белинда Бенчич (Швейцария) със 7:5, 6:2. За Сабаленка също ще бъде първо участие на четвъртфинал на Australian Open.

За място на полуфинала тя ще играе с хърватката Дона Векич, която спря полета на младата чехкиня Линда Фрухвиртова в три сета – 6:2, 1:6, 6:3.

Другите два четвъртфинала също вече са ясни. В първия Елена Рибакина (Казахстан) ще играе с Елена Остапенко (Латвия), а американката Джесика Пегула в другия ще има за съперничка Виктория Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини