Димитров: Новак е сериозен фаворит, но аз обичам тези ситуации



21-01-2023 07:48 | Tennis24.bg

Григор Димитров заяви, че Новак Джокович е фаворит в предстоящата утре среща между двамата от третия кръг на Откритото първенство на Австралия. 

Димитров има само една победа в десет мача досега срещу Джокович, който е деветкратен шампион шампион в Мелбърн, като единственият успех на хасковлията е отпреди почти десетилетие през май 2013 година в Мадрид.

"От психологическа гледна точка той има предимство, не го крия, но нещата могат да се обърнат и в моя полза. От много време съм в Тура, той също. И двамата сме били доста пъти в подобни ситуации. Да, имали сме много оспорвани мачове. Аз трябва да докажа нещо на себе си. Сега е съперникът е същият, но двубоят е различен", коментира Димитров в интервю за официалния сайт на АТП, цитирано от БТА.

"Оценявам всяка възможност да изляза на корта. Но не искам просто да участвам в тези по-предни кръгова. Вярвам, че можа да победя тези момчета отново, както съм го правил и преди. Искам да продължа да се боря. Всеки има своите битки, а моите са по-различни в сравнение с тези на другите. Именно заради такива срещи съм дошъл тук", каза още хасковлията.

За Димитров Откритото първенство на Австралия е най-успешното от турнирите от Големия шлем. През 2017 година той достигна полуфиналите и загуби в драматичен петсетов мач от испанеца Рафаел Надал. Българинът има и още три четвъртфинала в Мелбърн през 2014, 2018 и 2021 година.

"Не съм играл подобен мач от доста време, така че това е един от негативите за мен. Той е сериозен фаворит, но аз обичам подобниFситуации. Именно затова играем тенис, за да се срещаме с най-добрите. Не бих се задоволил с по-малко", заяви българинът.

Димитров нееднократно е доказал, че може да затрудни всеки, ако разкрие възможностите си с агресивната си и креативна игра.
"Знам какво мога да направя, но изходът или резултатът не винаги е ясен. Със сигурност ще дам най-доброто от себе си, готов съм за това. Остава да видим как ще се развият нещата на корта", каза Димитров.

Той възнамерява да се наслади на момента, както когато се разхожда из града в свободното си време в Мелбърн.
"Обичам да ходя до плажа, да правя дължи разходни. Улиците на Мелбърн са ми много познати. Тук съм вече около 14-а та година. Имам своите любими местенца. Винаги е много приятно да започна годината тук", коментира българинът.

"Балансът е много важен. С годините се променяш, развиваш се, възмъжаваш. Започваш да виждаш нещата от друг ъгъл. Лично аз винаги съм се опитвал да правя нещата, които трябва, независимо дали на корта, в професионалните ми задължения, спонсорски срещи и така нататък. Това винаги е било мой приоритет, но също така в малкото свободно време е много важно да приемаш правилно нещата. Тогава започваш да слушаш тялото си малко повече", каза Димитров.

"Най-лудите неща не са свързани с кариерата ми. Те са ми се случвали на съвсем различни места и са свързани с живота ми извън спорта. Дали е семейство, приятели, тези неща ми помагат да виждам всичко от различна перспектива. Сега навлизам в много хубава възраст, в която мога да им се наслаждавам още повече", добави той.

"Не знам още колко дълго ще мога да играя, със сигурност ще остана на корта докато мога, но започвам да оценявам все повече и повече всяка изминала година. Това ми дава допълнителна енергия. Сега се чувствам точно толкова развълнуван, колкото и когато навлизах в Тура. Това е добър знак", каза още хасковлията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини