Отличен старт за Яник Синер, победи за Хуркач и Шаповалов



16-01-2023 09:30 | Станко Димов

Яник Синер започна по уверен начин участието си на Откритото първенство на Австралия. 21-годишният тенисист, четвъртфиналист в надпреварата от миналата година, се наложи с 6:4, 6:0, 6:2 над Кайл Едмънд. 

„Представих се много добре“, каза в интервюто на корта Синер. „В последния гейм имах известни затруднения да затворя двубоя, но като цяло нивото ми на игра беше високо“. Синер, който достигна до три четвъртфинала и един осминафинал („Ролан Гарос“) в турнирите от Големия шлем през 2022 г., успя да се поздрави с успеха срещу Едмънд за по-малко от два часа.  

Италианецът отрази пет от шест точки за пробив, в това число две в последния финален гейм, като в същото време успя да реализира седем от десет шанса за пробив на подаването на опонента му.
 „Харесват ми условията за игра тук. Когато съм на някой от големите стадиони за мен е по-лесно, кортът е малко по-бавен. Когато достигнеш до четвъртфинал в турнир от Шлема, значи условията ти допадат“, добави двукратният победител от Sofia Open. 

Във втория кръг Синер ще срещне Томас Мартин Ечевери (Аржентина). 

С успех на старта се поздрави и №10 в схемата Хуберт Хуркач, който надви Педро Мартинес със 7:6 (1), 6:2, 6:2. Място във втория кръг си осигури и Денис Шаповалов (№20), който се справи с Душан Лайович с 6:4, 4:6, 6:4, 6:1. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини