Джокович: Депортирането ми проправи път към успеха



Джокович: Депортирането ми проправи път към успеха
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-01-2023 16:50 | Tennis24.bg

Новак Джокович е убеден, че депортирането му преди миналогодишното Открито първенство на Австралия се е оказало катализатор за успехите му през 2022 година. Сърбинът заяви, че неучастието му в Мелбърн е позволило да прегрупира силите си и да наблегне на тренировките, преди да се върне обратно на корта и да спечели важни титли.

Джокович тренира усилено в месеците, след като беше депортиран от Австралия и докато му беше забранено да се състезава в Съединените щати, защото не беше ваксиниран срещу КОВИД-19.

По-късно той спечели седмата си титла на "Уимбълдън" и финалите на ATП за шести път в Торино.

"Да, абсолютно. Обикновено, като професионален тенисист на най-високо ниво, нямате много време, за да имате наистина по-дълъг тренировъчен процес"“, каза Джокович пред репортери.

"Фактът, че не играх няколко месеца в началото на миналата година, ми позволи наистина да се събера с екипа си и да работя върху тялото си, върху моите удари, което по-късно ми помогна да постигна страхотни резултати", каза още сърбинът.

Той добави пред местната телевизия Nine Network, че се е чувствал като "най-големият злодей на света" миналата година в Мелбърн, след като беше задържан в хотел с бежанци, преди да бъде депортиран.

Джокович, който ще се бори за рекордната 10-а титла на Откритото първенство на Австралия, каза, че няма друг избор, освен да продължи напред, въпреки събитията от миналата година.

"Трябва да продължа. Положителни преживявания, които съм имал през годините в Австралия, надвишават отрицателната емоция от миналата година", каза още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини