Надал: Единствено, което нямам засега, са победите



Надал: Единствено, което нямам засега, са победите
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-01-2023 11:30 | Tennis24.bg

Рафаел Надал се завръща на Australian Open като шампион от миналата година и поставен под №1 в схемата. Испанецът обаче не е в най-добрата си форма, като загуби 6 от последните си 7 мача след откритото първенство на САЩ.

"Без никакво съмнение, губя много повече от обичайното, но това е част от играта", каза Надал относно състоянието си.
"Мисля, че съм достатъчно смирен, за да приема ситуацията и да работя с това, което имам днес. Имам нужда да изградя отново тази форма и увереността в себе си и победите", добави тенисистът.

В първия кръг Надал ще срещне младата надежда на Великобритания Джак Дрейпър. 

"Това вероятно е един от най-трудните съперници, които можеха да ми се паднат в първия кръг. Той е млад, мощен, расте много бързо в класирането, играе добре. Това е голямо предизвикателство за мен на старта. Тук съм, за да си дам шанс. Знам, че той играе добре. Може би има страхотна кариера пред себе си. Надявам се да мога да се боря в този мач и ще видим какво ще стане", каза още Надал.

"В спорта всичко се променя много бързо. Това, което стана миналата година, вече е минало. Но в спорта и особено в тениса хората помнят победите. Те ще запомнят, че днес имам титли от 22 Големи шлема, не че съм загубил други 50", смята той.

"Това, което стана преди година, ще остане в сърцето ми и в паметта ми завинаги. Това бяха едни от най-емоционалните победи в кариерата ми. Любовта на хората, атмосферата на "Род Лейвър Арина" във финала, това е незабравимо за мен", призна Рафа.

Надал започна годината с две загуби за "Юнайтед Къп" срещу Камерън Нори и Алекс де Минор. Но той е окуражен от изявите си по време на тренировките. "Мисля, че се подобрявам, по-добър съм с всяка седмица", убеден е шампионът.

"Чувствам, че краката ми са по-бързи. Играя с повече увереност. Последните три седмици на подготовка бяха много позитивни от моя гледна точка. Чувствам се готов, честно. Единствено, което нямам засега, са победите", завърши Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини