Надал и Медведев в една четвъртина, страхотни битки още на старта на Australian Open



12-01-2023 09:59 | Tennis24.bg

Шампионът от миналата година Рафаел Надал ще започне защитата на трофея с двубой срещу левичаря от Англия Джак Дрейпър. При успех във втория кръг Рафа ще срещне американец – Брендън Накашима или Макензи Макдоналд. Първият поставен, с когото Надал може да премери сили в Мелбърн е №31 в схемата Йошихито Нишиока, като подобен дуел е възможен в третия кръг. 

Надал попадна в една четвъртина с миналогодишния финалист Даниил Медведев, което означава, че сблъсък между двамата е възможен още на четвъртфиналите. Руснакът ще играе на старта в Маркос Гирон от САЩ. 

В другата част на схемата попадна Новак Джокович. Сърбинът ще започне атаката към рекордна 10-та титла в турнира с двубой срещу Роберто Карбайес Баена от Испания. Първият поставен, който може да излезе на пътя на Ноле е Григор Димитров, като балканският дуел е възможен в третия кръг. 

В четвъртината на Ноле попадна и местната звезда Ник Кириос, като двамата могат да се срещнат на четвъртфиналите. На старта Кириос ще играе с Роман Сафиулин, а при успех във втория кръг ще срещне французин – Ришар Гаске или Юго Юмбер. 

В първия кръг се очертават и няколко страхотни битки: Матео Беретини срещу Анди Мъри, Танаси Кокинакис срещу Фабио Фонини, Андрей Рубльов срещу Доминик Тийм и др. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини