Зверев: Ще ми трябва време да си върна нивото



31-12-2022 15:48 | Tennis24.bg

Александър Зверев отново се изявява на корта след като претърпя операция на глезена през юли с поражение от чеха Иржи Лехечка на турнира за смесени отбори „Юнайтед Къп“ в Австралия. Зверев планираше завръщането си за септември, но го отложи заради нови здравословни проблеми и се оттегли от участие във финалите на турнира за Купа „Дейвис“.

„Физически не съм на нивото, на което трябва да бъда“, каза Александър Зверев, цитиран от агенция „Ройтерс“. „Това дори не е под въпрос. Уморявам се доста по-бързо от обикновено. Не съм достатъчно бърз на корта като преди. Ако трябва да съм честен, не изпитвам болка само от около две-три седмици. Преди това още усещах болка и не можех да правя различни неща. Ще отнеме няколко седмици докато си върна нивото, на което искам да бъда“, обясни още Зверев.

„Трудно е да говоря за очаквания за турнирите от Големия шлем в момента. Би било нереалистично и доста глупаво да поставям очаквания да спечеля или нещо такова. Разбира се, че искам да побеждавам. Всеки го иска. Но първо трябва да си върна формата, която имах“, заяви Зверев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини