Заплашили с убийство Борис Бекер



22-12-2022 14:25 | Tennis24.bg

Легендата на тениса Борис Бекер е бил на косъм от смъртта в затвора. Осъдени за убийство са го заплашили, че ще му отнемат живота в затвора заради пари. Трикратният шампион от Уимбълдън говори пред Sat1, а медията плати за целта 500 000 евро.

 

Това бе първото негово интервю след излизането от британския затвор, в който изкара 231 дни.

Той бе осъден за укриване на данъци и подаване на фалшива информация за банкрут пред влактите в Обединеното кралство.

 

„Затворът беше полезен за здравето ми, нямаше алкохол. Ходех на църква всеки ден, за да се моля“, започна той. Борис се разплака, защото е бил тикнат зад решетките навръх рождения ден на приятелката си Лилиан. „Възползвах се от възможността и й купих бели рози, но това беше тъжен ден за мен и за нас. Не можеше да бъде описано по друг начин. Адвокатът ми дойде около 14 часа, за да ми каже да се подготвя, тъй като имам присъда. Лилиан и Ноа дойдоха с мен и всички се прегръщахме дълго време, защото знаех, че след произнасянето на присъдата няма да имам такава възможност“, продължи легендата на тениса.

Отведоха ме право в мазето, зад стъклен параван, а след това в затворническата кола. Няма нищо по-брутално“, отсече Борис.

След това Бекер се върна към първите си минути в затвора Уондсуърд. „Просто гледах в пода.

Не исках да гледам никого в очите

и да се разстройвам. Килия след килия. И там има всякакви, все престъпници от Лондон, убийци, педофили, наркодилъри и изнасилвачи. Претърсиха ме, защото ровят за наркотици и части от мобилни телефони, а след това ме снимаха. Някои го направиха за спомен“, продължи той.

„Имах две големи притеснения – дали ще бъда в двойна килия и кой ще бъде в нея, а след това – душовете. Затваряш вратата, събличаш се и гледаш зад себе си, не е човешко.

Гледали сте филмите….изпускането на сапуна,

но директорът ми обясни, че ще бъде безопасно“, разказа Борис.

„Това беше моят дом, в килията няма огледала, защото можете да ги счупите и да ги използвате като оръжие, но когато се преместих на по-лек режим и се видях в огледалото, бях шокиран от това как изглеждам“, призна той.

Бекер разкри, че се е бил пременил като гангстер при влизането в затвора. „Исках да изглеждам страхотно. Целият в черно. Казаха ми, че това е добър опит, но не става. Получих сив анцуг и суитшърт. Бяха ми тесни. Важното в затвора е да не те забелязват. Когато вратата на килията се затвори с трясък в 20 часа, никой не ти казва кога ще се отвори отново. Тогава целият ти свят се срива и оставаш сам с мислите си. Бях отчаян, страхувах се.

Храната винаги беше една и съща

през седмицата – ориз и картофи, но в неделя получавахме печено месо, обикновено пиле“, изля душата си Бекер.

Бекер разкри как животът му е бил заплашен два пъти в затвора – веднъж в Уондсуърт, а след това и в Хънтъркомб. И двата случая е имал работа с осъдени за убийство.

Мислех, че ще загубя живота си в Уондсуърт. Убиецът искаше палтото ми и пари. Каза, че ще ме убие, ако не ги получи. Другият пък ми каза по какъв начин ще ме претрепе. Ръцете ми започнаха да треперят, а таблата ми с храна се разтресе. Беше наскоро – през октомври. Ден по-късно дойде при мен и ми се извини. Дори ми целуна ръката. Трима души ме спасиха в затвора – Джеймс, Ръсел и Бил. Те бяха свидетели и ме защитиха“, разкри бившето величие в тениса.

Бекер допълни, че е преподавал английски и немски в Хънтъркомб: „Да имам работа беше важно в затвора, това направи живота ми по-лесен“. Той призна също, че Юрген Клоп е поискал да го посети: „Ние сме добри приятели и аз дадох името му на надзирателите, но след това те се върнаха и казаха, че той не може да дойде при мен, тъй като е твърде известен и са загрижени за неговата безопасност“.

Бекер обясни как всичките му пари отишли ​​за сапун, душгел, паста за зъби и телефонни разговори, но тъй като е

имал само по 7 лири на седмица,

не е успял да си осигури и друг лукс.  Бекер също така разкри как е бил затрупан с писма от фенове и приятели, включително едно от Михаел Щих, с който бяха съперници на корта. „Беше истинска изненада. Просто не го очаквах. Това ми даде сила. Това беше много силен жест на подкрепа“, обяви Борис.

За 55-ия си рожден ден миналия месец Бекер е получил три торти. „Не знам как стана, не получавам три торти, когато бях на свобода, камо ли в затвора. Бяха  шоколадови и ги споделих с моите приятели зад решетките“, каза той.

Вярвам, че ще остана свързан завинаги с някои от затворниците. Когато сте се борили да оцеляване заедно, това ви сплотява. Имахме нужда един от друг“, каза още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини