Кириос ще се откаже от тениса, ако спечели титла от Големия шлем



Кириос ще се откаже от тениса, ако спечели титла от Големия шлем
Свързани играчи
Тагове
20-12-2022 15:48 | Tennis24.bg

Ник Кириос изрази готовността си да прекрати кариерата си още през 2023-та година, ако има късмета да спечели титла от Големия шлем. Кириос имаше една от най-добрите години през изтичащия сезон, прибавяйки във визитката си три титли на двойки от турнирите от Шлема, както и спечели на сингъл турнира във Вашингтон през август. През лятото той достигна и до финала на Уимбълдън, където отстъпи пред Новак Джокович. 

Първото издание за новата година на най-престижните четири турнира е Откритото първенство на Австралия, което започва в средата на януари. Така 27-годишният Кирьос ще има първата възможност за 2023-а да постигне целта си.

„Надявам се, че ще спечеля един турнир от Шлема и след това просто ще се откажа. Дали ще мога отново да стигна до финал? Честно да ви кажа, не знам в момента. Този сезон 2022 ми костваше много упорита работа, много дисциплина и изглежда, че колкото по-добре се справяш, всеки иска малко повече от теб. И става по-стресиращо“, коментира Кириос.

„Но най-важното е, че се забавлявах много. И съм горд да кажа накрая, че стигнах до финал в Шлема, започнах да отговарям на някои очаквания. Разбира се, това ми позволи да се чувствам по-добре и на корта, и извън корта“, допълни високият 193-сантиметра Кириос.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини