Адриан Андреев спечели сет на 0, но отпадна на четвъртфиналите



25-11-2022 14:36 | Станко Димов

Адриан Андреев приключи участието си на „Чаланджър“ турнира на червени кортове във Валенсия, Испания. 21-годишният българин спечели сет 0 срещу сърбина Никола Милойевич, но в крайна сметка напусна турнира след 6:0, 4:6, 4:6. 

Въпреки поражението Андреев си гарантира дебют в Топ 200 на ранглистата при следващото ѝ обновяване в понеделник. Очаква се столичанинът да запише личен рекорд и да се изкачи до №194, непосредствено пред Димитър Кузманов (№195). 

Началото на двубоя по никакъв начин не вещаеше подобна драматична развръзка. Андреев започна вихрено и спечели първата част с 6:0 за по-малко от половин час игра! 

Милойевич сложи край на серията на българина в началото на втория сет, който започна с пробив за сърбина и преднина 2:0 гейма. Андреев обаче успя бързо да навакса изоставането си и изравни за 2:2. В самия край на сета 27-годишният сърбин нанесе решаващ удар. Той проби за преднина 5:4, след което с гейм на 0 взе подаването си и сета. 

С пробив за сърбина започна и финалната част на двубоя. При 5:3 Милойевич стигна до два последователни мачбола, но с няколко добри отигравания Андреев успя да обърне гейма и да намали за 4:5. Сервирайки за мача Милойевич отрази точка за връщане на пробива при 30:40, след което успя да подпечата продължаването си към полуфиналите. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини