Официално: Алкарас ще завърши годината като №1



16-11-2022 10:46 | Tennis24.bg

Рафаел Надал бе елиминиран в груповата фаза на Финалите на АТП в Торино (Италия), докато сънародникът му Карлос Алкарас ще завърши годината като номер 1 в ранглистата при мъжете. 19-годишният Алкарас стана най-младият тенисист с подобно постижение. 

Надеждите на Рафаел Надал за достигане до полуфиналите на състезанието в Торино приключиха след победата на Карспер Рууд над Тейлър Фриц в „Зелената група“. Надал започна седмицата с шансове да приключи 2022-а на върха в световната ранглиста, но претърпя две последователни поражения в Торино.

Норвежецът Рууд надделя над американеца Фриц с 6:3, 4:6, 7:6(6) в мач, продължил 2 часа и 14 минути късно снощи и постигна втора победа на италианска земя. Той оглавява класирането в групата, а Фриц е втори с един успех и една загуба от двете си срещи. Трети със същия актив е канадецът Феликс Оже-Алиасим.

Първите два сета бяха решени с по един пробив, а в третата част норвежецът оползотвори третия си мачбол. Фриц и Оже-Алиасим ще излязат един срещу друг в четвъртък.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини