Рубльов надви Медведев в драма в Торино



14-11-2022 18:27 | Tennis24.bg

Андрей Рубльов се наложи над сънародника си Даниил Медведев с 6:7 (7), 6:3, 7:6 (7) в драматичния руски сблъсък на финалния турнир на АТП в Торино.  

В първия сет Рубльов успя да поведе с 3:1, а след това и с 5:2 сета след пробив. Мадведев обаче демонстрира хладнокръвие, като спечели следващите 3 сета. Така си стигна до тайбрек, в който Рубльов отново бе по-активният и агресивен тенисист. Световният №7 стигна до 6:2 и четири сетбола. Медведев ги отрази всичките и в крайна сметка успя да се наложи с 9:7.

Вторият сет започна по същия начин, като Рубльов направи ранен пробив и поведе с 3:1. Този път той си бе взел бележка от предишните грешки и задържа аванса си, а при 5:3 дори още веднъж взе сервиса на сънародника си, за да затвори частта.

В третата част и двамата подобриха сервиса и взеха всичките си подавания до 6:6. В поредния тайбрек Андрей Рубльов отново успя да вземе надежден аванс - 6:3 и този път имаше три мачбола. Той ги пропусна отново, изпусна да реализира и четвъртия мачбол, но при петия нервите му издържаха и спечели с 9:7 след деми воле.

Медведев успя да направи цели 24 аса срещу 9 на Рубльов, както и 46 печеливши удара спрямо 38 на съперника си.

Късно тази вечер от същата група на турнира е мачът между Новак Джокович и Стефанос Циципас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини