Циципас срещу Джокович на полуфиналите в Париж



05-11-2022 08:00 | Tennis24.bg

Стефанос Циципас се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове в зала от сериите Мастърс 1000 в Париж с награден фонд от шест милиона евро.

Циципас победи американеца Томи Пол с 6:2, 6:4 и записа 60-и успех за сезона. Той спаси всичките седем точки за пробив на съперника, а в същото време взе подаването на Пол три пъти, за да стигне до победата.

В спор за място на финала гръцкият тенисист ще играе с бившия номер 1 в света и защитаващ титлата си Новак Джокович. Сърбинът притежава рекордните 38 титли на това ниво и триумфира в Париж рекордните шест пъти, включително в двете си последни изяви през 2019 и 2021 година. Джокович също така има седем поредни успеха срещу Циципас и общ баланс 8-2.

Запитан как би прекъснал поредицата си от загуби от Джокович, Циципас каза, че ще се бори с желанието да не преиграва срещу човека, който прекара рекордните 373 седмици като номер 1 в света.

"Трябва да покажа същата последователност. Имам оръжия, които мога да използвам. Но в миналото чувствам, че използвах твърде много движение или сила. Важно е да остана на средно ниво и да не прекалявам. Това ще бъде физически мач и ще трябва да се справя", добави той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини