Григор Димитров се справи с Фонини и си гарантира мач със световния №1



02-11-2022 19:22 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж. Най-добрият български тенисист изигра страхотен двубой срещу Фабио Фонини и се наложи с 6:0, 7:5 за час и половина. 

Това беше седми дуел между двамата, а българинът вече води с 5-2 победи над този опонент. В спор за място на четвъртфиналите Григор Димитров ще срещне световния №1 Карлос Алкарас, който по-рано днес нямаше никакви проблеми в двубоя си с Йошихито Нишиока – 6:4, 6:4. Димитров и Алкарас не са играли един срещу друг до момента. 

Григор Димитров изигра перфектен първи сет, в който не загуби нито един гейм и се наложи с 6:0 след 32 минути игра. Българинът продължи да доминира и през втората част, в която проби в четвъртия гейм и поведе с 3:1.

Фонини обаче успя веднага да навакса изоставането си и върна пробива, след което изравни за 3:3. В десетия гейм, при сервис на Фонини, Григор Димитров стигна до два мачбола, но във въпросните разигравания италианецът действа безупречно и успя да се измъкне – 5:5. 

Сервирайки за място в тайбрека, Фонини трябваше да спасява още 3 мачбола, при това поредни. Италианецът отрази първите два, но при третия допусна двойна грешка и срещата приключи. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини