Донски, Нестеров, Терзиев и Генов се класираха за II кръг в Санта Марина



18-10-2022 16:21 | Tennis24.bg

Александър Донски, Пьотр Нестеров, Симеон Терзиев и Антъни Генов се класираха за втория кръг на сингъл на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марита. Това е трети пореден турнира за мъже в Санта Марина с награден фонд от 15 хиляди долара и носещ точки за ранглистата на ATP. 

Поставеният под номер 6 Александър Донски елиминира Олаф Печковски (Полша) със 7:6(12), 7:5 след почти два часа и половина игра. Българинът навакса ранен дефицит от 1:3 гейма, а след това в тайбрека отрази четири сетбола и стигна до успеха с 14:12 точки. Във втората част той реализира единствен пробив в седмия гейм и запази аванса си до края.
 
Националът Пьотр Нестеров се наложи над Пьотр Чачковски (Полша) с 6:4, 6:3 за 93 минути. Той поведе с 4:1 по пътя си към успеха в първия сет, а във втория пропиля ранен брейк аванс, но след това направи серия от три поредни гейма, за да триумфира.
 
Участващият с "уайлд кард" Симеон Терзиев победи друг поляк Ян Войцик със 7:6(5), 6:4 и записа първа победа в основната схема на турнир от сериите "Фючърс". 20-годишният българин реализира обрат и в двата сета, като в първия изоставаше с 2:4 гейма, а във втория - с 0:3. Така за място на четвъртфиналите той ще срещне Адмир Календер (Хърватия).
 
Квалификантът Антъни Генов надделя над Найл Оберлайтнер (Австрия) с 6:2, 6:4, въпреки че във втория сет изоставаше с пробив при 3:4 гейма.
 
Още седем българи започват утре в основната схема.
 
Номер 1 в схемата е Александър Лазаров, който в неделя спечели втория от трите турнира от сериите "Фючърс" в Созопол. Той стартира срещу Влад Андрей Данку (Румъния).
 
Съперници на българите в първия кръг за сряда, 19 октомври:
1-Александър Лазаров - Влад Андрей Данку (Румъния)
Симон Антони Иванов - Валентин Ванцъ (Румъния)
Адриано Дженев - 3-Щефан Палош (Румъния)
Янаки Милев - Мартин Павелски (Полша)
Динко Динев - Шимон Келан (Полша)
Габриел Донев - Габриел Матушевски (Полша)
Джордж Лазаров - 2-Владислав Орлов (Украйна)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини