Световният №1 Алкарас отпадна на старта в Астана



04-10-2022 16:00 | Tennis24.bg

Белгиецът Давид Гофен, който влезе в основната схема в Астана като щастлив губещ, елиминира сензационно водача в ранглиста Карлос Алкарас за час и 48 минути. Успехът на белгиеца със 7:5, 6:3 е най-сериозното му постижение през този сезон.

Гофен отпадна доста нещастно в квалификациите от Лука Нарди, но все пак стигна до основната схема като щастлив губещ. Следващият му съперник е Адриан Манарино (Франция).

Стефанос Циципас започна убедително участието си в Астана, побеждавайки участващия с уайлд кард местен талант Михаил Кукушкин с 6:3, 6:4 и се класира за втория кръг.

Номер 3 в схемата на турнира започва атаката на евентуална трета титла през сезона, след като по-рано тази година триумфира в Монте Карло и Майорка. Следващият му съперник на турнира в Астана е Лука Нарди, италиански квалификант, който отстрани Александър Шевченко с 7:6 (4), 6:2.

Карен Хачанов (Русия) направи успешно завръщане в турнир от АТР-тура, побеждавайки Максим Креси (САЩ) с 6:4, 7:6 (3). Номер 18 в света се състезава за първи път на корта след полуфинала на Откритото първенство на САЩ миналия месец. Той се нуждаеше от час и половина, за да продължи и във втория кръг ще спори с Марин Чилич или Оскар Отте.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини