Хюслер: Първата титла винаги е специална



02-10-2022 20:35 | Tennis24.bg

Пресконференция на Марк-Андреа Хюслер, шампион на единично на Sofia Open 2022: 

Марк, колко ценна е тази купа до теб и ще помниш ли София завинаги?
Да, със сигурност. Първата титла винаги е специална. Имам много хубави спомени отпреди две години. Да завърша седмицата с трофей е сбъдната мечта. АТП титлите не са нещо, което всеки може да постигне, затова съм много щастлив и очаквам завръщането си тук.

Ставаш първия швейцарец с трофей в АТП след Роджър Федерер. Какво означава това за теб и докъде се разпростират мечтите ти?
Доволен съм от тениса, който играя. Не знам колко далеч мога да стигна с начина си на игра, но честно казано изненадвам самия себе си с всяка седмица. От април не си спомням да съм имал лоша седмица. Първоначално, когато пристигнах тук, не си представях, че ще спечеля турнира, но знаех, че е възможно. След първите два мача разбрах, че, ако продължавам да играя така мога да стигна далеч. Поставях опонентите си в трудни ситуации, точно това се случи и днес, също успешно отразих тези, в които бях поставен аз. Все още имам да подобря доста неща в играта си и съм мотивиран да го постигна.

Тази седмица постигна победи над трима от поставените тенисисти. Кой от тези мачове беше най-силен за теб?
Мисля, че в мача с Кареньо Буста не направих почти никакви грешки, което е страхотно. Всеки мач беше различен. Играейки като по-нископоставен винаги е по-лесно, няма какво да губиш, трябва да се възползваш от шансовете си. Справих се с това и материализирах възможностите си. Това за мен е най-важното от цялата седмица.

Днес не спомена мача с Камил Майхжак на ¼ финала, в който ти спаси два мачбола. Доколко това, че успя да ги спасиш, ти помогна да се освободиш ментално преди полуфинала и финала?
Мачът срещу Камил беше ключов. Той правеше играта неудобна за мен и аз трябваше да отговоря. Тогава направих скуош форхенд, който не знам дали ще повторя, и така нещата продължиха. Всяка среща от АТП за мен е предизвикателство, все още не съм свикнал физически, затова мачовете с високопоставени в ранглистата за мен са важни и засега мога да извлека много позитиви от играта си.

Ще издържиш ли физически в следващото си участие на турнира в Казахстан и очакваш ли уайлд-кард за турнира в Базел?
Физически се чувствам страхотно. Ако съм изморен, то е по-скоро психически заради всички емоции през изминалата седмица. Ще говоря с треньорите си и ще преценим дали ще продължим. Надявам се да играя в Базел, да, ще видим дали мястото ми в ранглистата ще го позволи. Не съм говорил с организаторите на турнира, но очаквам да участвам.

Тази голяма купа къде ще намери място в твоя дом?
Имам специален рафт, където държа трофеите си. Преди да дойда го разчистих и реших да слагам там само трофеите от Чаленджър и АТП турнирите. Тази купа е голяма, така че ще се наложи преустройство. Ако отивам към Казахстан, ще я оставя на приятелката си, ако ли не, със сигурност ще бъде ръчен багаж.

Ще получиш много поздравителни съобщения, очакваш ли такова и от Роджър Федерер?
Определено, това ще бъде първото му съобщение към мен, ако има такова. Въпреки, че се оттегли, той продължава да следи тениса, особено участията на швейцарските състезатели. Надявам се да получа.

Даниил Медведев, Роберо Баутиста Агут, Григор Димитров, Яник Синер, Марк-Андреа Хюслер. Как се чувстваш, споменат сред тези имена като шампион от Sofia Open?
Респектиращо е, няма да лъжа. Но след завоюването на този трофей, всеки ще излиза срещу мен, подготвен за труден мач. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини