Руне: Следващата голяма цел са финалите на АТП



Руне: Следващата голяма цел са финалите на АТП
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-10-2022 00:11 | Tennis24.bg

Неприятен край, разбира се. Играехме супер, мачът беше страхотен, с много добър тенис и от двете страни. Публиката беше чудесна. Подкрепяха ни и двамата. За съжаление, завършекът не беше хубав. Но все пък съм много щастлив, че ще играя на финала.

Как определяш представянето си днес и какво промени в играта си след загубения първи сет?
Играхме страхотен тенис. И двамата. Във втория сет си казах, че трябва да опитвам повече да спечеля всяка точка, да не му позволявам да печели лесно. И така направих. Опитах се да съм навсякъде и да го затрудня максимално.

Какво мислиш за опонента си във финала – Марк-Андреа Хюслер? Вече игра тази година срещу него и ти загуби?
Той играе страхотно тази година. Сервисът му е невероятен. Мисля, че направи 26 аса вчера. Има невероятен сервис. Ще е трудно да го пробия. Но аз също сервирам добре и вярвам в себе си. Знам, че мога да взема всеки мой гейм, просто трябва да го направя. Все пак това е финал. И двамата ще сме нервни. И всичко ще зависи от това кой ще се справи по-добре с нервността.

Изненадан ли си от прогреса, който направи в ранглистата тази година? Беше извън топ 100 в началото на сезона, а от другата седмица ще си номер 26?
Да, очевидно нещата се развиха бързо. Изкачих се с доста места. Но просто се опитвам да ставам по-добър всеки ден, да продължа да правя правилните неща. Когато се развиваш с тренировки, просто трябва да си търпелив. A и аз тренирах доста здраво последните седмици. Имах тренировки с Даниил Медведев. Чувствах се наистина готов за тази седмица. Много уверен в играта си.

Вече се класира за финалите на най-добрите млади тенисисти до 21-годишна възраст в Милано. Правиш ли планове следващата година да се класираш за АТП финалите в Торино?
Да, това е целта. Но ще е трудно. Трябва да се представя на ниво в големите турнири, като Мастърс 1000, Голям шлем. Затова трябва да работя много здраво през подготовката си, за да мога да съм по-добър в големите турнири. Ще е истинска битка, но аз вярвам в себе си и ще е вълнуващо да видя до къде мога да стигна следващата година.

Достигна до четвърт-финалите на Ролан Гарос, но след това резултатите ти не бяха особено добри. Как преодоля тази криза?
Имах наистина добър сезон на клей. Бях фокусиран, изиграх страхотни мачове и самочувствието ми се покачваше мач след мач. Същото направих и в София. Казах си, че всеки мач може да се окаже крайъгълен камък и мога да съм по-добър във всеки следващ мач. Казах си, че колкото и да е трудно, просто трябва да продължа напред.
Спомняш ли си къде беше през април 2019?
Да!

Какво се промени за теб от тогава?
Бях в България, мисля – в Пловдив. Явно се чувствам добре в България и се справям добре тук. Надявам се този път ще подобря представянето си и ще спечеля финала. Тогава загубих последния мач. Дано е различно тази година. Но показва, че вървя в правилната посока. Тогава играех тенис на ниво Джуниър. Имах добри моменти в България. Щастлив съм, че пак съм на финал и съм много развълнуван за утре.

Без да те отклоняваме от утрешния финал, но видя ли жребия за турнира в Казахстан (там Руне ще се изправи в първи кръг срещу номер 1 в света Карлос Алкарас)?
Да, погледнах го. И си помислих, че мачът срещу Яник е добър старт за това, което ми предстои. Яник и Карлос, срещу когото ще се изправя другата седмица, са двама от най-добрите играчи в света в момента. Двама млади играчи. И разбира се, Карлос е номер 1 в света, той е най-добрият в момента. Но Яник за малко да го победи на  US Open. Имаше два мач-бола. За мен е отличен шанс да проверя какво е нивото ми. Щастлив съм с начина, по който се борих днес. Искам просто да продължа да подобрявам играта си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини