Хюслер е първият полуфиналист в София след обрат и спасени мачболи



30-09-2022 16:48 | Станко Димов

Марк-Андреа Хюслер е първият полуфиналист на Sofia Open 2022. Швейцарецът изигра впечатляващ двубой срещу Камил Майхжак (Полша) и се наложи след обрат – 6:7 (4), 7:6 (6), 6:3 след 2:17 часа игра. Ключовият момент в срещата бе в тайбрека на втория сет, в който Майхжак поведе с 6:4 и получи два последователни мачбола, първият от които при собствен сервис. Полякът обаче не успя да затвори двубоя в два сета и това му коства скъпо. Във финалната част Хюслер проби първо за преднина 2:1, а с втория си пробив спечели сета и мача. 

„Преди всичко искам да поздравя Камил. Направихме много оспорван двубой, в който той ме постави в трудна ситуация. Това е тенисът, щастлив съм от начина, по който подобрих играта си в течение на двубоя“, каза в интервюто на корта Хюслер. 

С победата днес той се класира за трети път на полуфинал в световния тур. Неговият следващ съперник ще бъде определен от двубоя между Ян-Ленард Щруф (Германия) и Лоренцо Музети (Италия). 

„Чувствам се добре в зала. Днес нямаше много дълги разигравания, така че ще имам сили за утре. Надявам се да играя агресивно“, добави първата ракета на Швейцария. 

Това беше втори пореден трисетов успех за Хюслер. В сряда той отстрани Пабло Кареньо Буста, записвайки най-голямата победа в кариерата си до момента.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини