Адриан Андреев победи №64 в света за втори път в рамките на девет дни



Адриан Андреев победи №64 в света за втори път в рамките на девет дни
Свързани играчи
Тагове
29-09-2022 22:48 | Tennis24.bg

Адриан Андреев продължава със страхотното си представяне в последните две седмици. Българинът се класира за четвъртфиналите на турнира в зала в Орлеан (Франция) от сериите "Чалънджър" с награден фонд от 135 хиляди евро. 

Андреев направи обрат и победи с 2:6, 7:6(3), 7:6(2) поставения под №1 в схемата и №64 в света французин Корентен Муте. Срещата продължи 2 часа и 58 минути. Това е втора победа за Адриан над този съперник в рамките на девет дни. Преди седмица Андреев елиминира Муте на "Чалънджър" в Генуа (Италия).

Виж повече за предложенията на sesame.bg по време на предстоящите срещи от турнира.

Българинът изостана с 0:3 в първия сет срещу Муте, а след това допусна още един пробив за 2:6. Във втората част Андреев проби за 3:2, но допусна изравняване при 4:4. До края на сета нови пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. В него Адриан изостана с 1:3 точки, но спечели следващите шест разигравания за 7:3.

В третата решаваща част Андреев бе пробит за 0:1, но веднага отговори с рибрейк. До края на сета нов пробив нямаше и се стигна до нов тайбрек. В него Адриан беше убедителен и спечели със 7-2 точки.

За доброто си представяне в Орлеан Андреев заработи 25 точки за световната ранглиста. Така той ще направи ново рекордно класиране в световната ранглиста. На четвъртфиналите Адриан ще играе срещу №98 в света Норберт Гомбош от Словакия или №332 Артур Филс от Франция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини