Григор Димитров отпадна безславно на родна земя (снимки)



28-09-2022 20:06 | Tennis24.bg

Поставеният под №3 Григор Димитров загуби с 3:6, 6:7 (3) от Иля Ивашка (Беларус) при завръщането си на Sofia Open. Двубоят бе от втория кръг и продължи час и 51 минути. За Димитров това е първа загуба в турнира, който спечели при дебютното си участие през 2017 г. В целия двубой българинът не успя да реализира пробив (0/7), като в същото време на два пъти загуби подаването си. 

ГАЛЕРИЯ

Ивашка, който в понеделник остана на корта 3 часа и 22 минути при победата в първия кръг срещу Микаел Юмер, започна много силно срещата и с пробив в първия и последния гейм взе откриващия сет. 

В началото на втория сет Димитров изравни играта, като в първите си три сервис-гейма загуби общо една точка. При 3:4 обаче започнаха проблемите на третия поставен в схемата. Сервирайки в осмия гейм той бе изправен пред ситуация 15:40, но успя да пласира няколко добри първи сервиса и се измъкна – 4:4. При 5:6 ситуацията се повтори, но този път точките за пробив бяха с цената на мачболи. Димитров успя отново да се спаси от 15:40 и вкара сета в тайбрек. В него Ивашка поведе с 6-3 точки и този път успя да реализира още първия мачбол.

Виж повече за предложенията на sesame.bg по време на предстоящите срещи от турнира.

„Много трудно да играеш срещу Григор Димитров, особено когато той си е у дома. Цялата зала беше зад него, което е нормално, но в същото време публиката се държа изключително уважително към мен“, каза в интервюто на корта Ивашка. 

На четвъртфиналите Иля Ивашка ще се изправи срещу победителя от двубоя Лоренцо Сонего (Италия) – Холгер Руне (Дания). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини