Вердаско пречупи Басилашвили в два сета



28-09-2022 16:57 | Tennis24.bg

Фернандо Вердаско се завърна на Sofia Open с победа. В среща от първия кръг, 38-годишният испанец се наложи със 7:6 (1), 7:5 над Николоз Басилашвили (Грузия) след 1:38 часа игра. 

Басилашвили има за какво да съжалява, след като беше много близо до успех в откриващия сет. 30-годишният тенисист проби подаването на Вердаско и поведе с 5:3, но сервирайки за сета допусна рибрейкт. Впоследствие се стигна до тайбрек, където Вердаско беше безкомпромисен – 7:1 точки. 

Испанецът проби в началото на втората част, но в седмия гейм Басилашвили навакса изоставането си. И точно когато и вторият сет вървеше към тайбрек, грузинецът загуби подаването си, с което и мача. 

Във втория кръг Вердаско, четвъртфиналист в София от 2019 г., ще срещне австралиеца Александър Вукич, който на старта победи в два сета Фабио Фонини (Италия). 

Място във втория кръг на Sofia Open 2022 си осигури и Ян-Ленард Щруф. Германецът се наложи с 4:6, 6:3, 6:2 над Душан Лайович. За Щруф това беше трети последователен успех в София, след като преодоля успешно квалификациите. На осминафиналите Щруф ще срещне друг квалификант – Юго Юмбер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини