Федерер изигра последния си танц на корта



24-09-2022 08:09 | Tennis24.bg

Легендарният Роджър Федерер сложи край на професионалната си кариера. В петък вечер швейцарецът излезе на корта за последен път, като в тандем с добрия си приятел Рафаел Надал отстъпиха с 6:4, 6:7 (2), 9-11 пред американците Джак Сок и Франсис Тиафо в среща от отборната надпревара „Лейвър къп“. Двубоят в лондонската зала „О2 Арена“ на живо гледаха близо 20 000 души, които не спираха да подкрепят тандема „Федал“, а след последната точка мнозина бяха тези, които не сдържаха сълзите си. 

Срещата започна гейм за гейм, като първият сет беше решен от късен пробив за 6:4 за Федерер и Надал за радост на мнозинството от феновете в залата.

През втората част двата отбора си размениха по пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек, където Сок и Тиафо показаха по-концентрирана игра и пратиха изхода на срещата във финален шампионски тайбрек. В него Федерер и Надал стигнаха до мачбол при 9-8 точки, но не успяха да затворят двубоя и в крайна сметка отстъпиха пред по-младите си колеги. 

„Ще минем през това нещо някак, обещавам“, каза Федерер през сълзи в интервюто край корта.

„Беше страхотен ден и се радвам, че съм тук, сериозно. Насладих се на този мач, тъй като всичко в него бе за последно. Тук съм с фенове, приятели и семейство, така че няма как да не бъда щастлив. Мачът също бе страхотен. Искам да благодаря на целия отбор, който пътува с мен из целия свят. Беше страхотно да играя с тях за „Лейвър къп"“през годините. Благодаря ви!“

„Не очаквах кариерата ми да бъде такава. Просто исках да играя тенис, а вижте днес къде сме. Това беше едно чудесно приключение за мен.

„Благодаря на абсолютно всички по целия свят за това, което ми дадоха през годините. Жена ми (Мирка) можеше да ме спре преди години, но не го направи. Позволи ми да играя дотогава, докато искам да го правя. Благодаря ти за това! Нямаше да бъда тук и без родителите ми, така че благодаря и на тях. Благодаря на всички Ви за тази фантастична вечер“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини